Masterclass Saxofoon in de Olifant te Enkhuizen, op zaterdag 11 januari

Op zaterdag 11 januari wordt in samenwerking met Muziekkring Enkhuizen een masterclass Saxofoon gegeven door het Ardemus Quartet. Deze vind plaats in de Olifant te Enkhuizen, aanvang 14:00.

Dit jaar zijn de docenten de leden van het Ardemus Saxofoonkwartet bestaande uit:

Lisa Wyss, sopraansaxofoon
Lovro Merčep, altsaxofoon
Jenita Veurink, tenorsaxofoon
Deborah Witteveen, baritonsaxofoon

Het Ardemus Quartet, finalist van de prestigieuze Dutch Classical Talent Award 2017/2018, werd gesmeed door de vurige passie voor kamermuziek (Ardemus: lat.: wij branden).

De vier jonge internationale musici zijn naadloos verbonden en brengen een verfrissende muzikale ervaring.

Sinds de oprichting in Amsterdam (2014) heeft het Ardemus Quartet diverse prijzen bij nationale en internationale concoursen gewonnen, waaronder het Boris Papandopulo Concours in Zagreb (2015), Storioni Toonzaal Concours (2016), Grachtenfestival Conservatorium Concours (2016) en het 13de Internationale Concours voor Jonge Musici Ferdo Livadić, Kroatië (2016).

In de categorie blaasinstrumenten behaalde het Ardemus Quartet in 2017 de halve finale van het prestigieuze 9e Osaka Internationale Kamermuziek Concours in Japan. Als finalist van de Dutch Classical Talent Award geven ze, in samenwerking met regisseur Annechien Koerselman, een concertreeks met een dynamisch programma in verschillende concertzalen in Nederland.

Het Ardemus Quartet is actief in zowel Nederland als de rest van Europa en was reeds te gast op vele festivals waaronder het Holland Festival, Grachtenfestival, Festival Jong Talent op Schiermonnikoog, NJO Muziekzomer, Musical Evening St. Donat in Zadar en het Festival Next Generation Bad Ragaz. Ook speelden ze in toonaangevende concertzalen zoals het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw aan ‘t IJ, Lisinski Hall in Zagreb, Izumi Hall in Osaka en het Konzerthaus in Berlijn.

Om hun muzikale ideeën verder te verfijnen, studeert het Ardemus Quartet aan de Nederlandse Strijkkwartet Akademie (NSKA) bij Marc Danel (Quatuor Danel) en hebben ze Masterclasses gevolgd van o.a. Luc-Marie Aguera (Ysaÿe Quartet), Prof. Eberhard Feltz (Berlijn) en Misha Amory (Brentano Quartet). Het kwartet volgt ook lessen bij Sven Arne Tepl en Arno Bornkamp, beiden docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Deelnemers aan de masterclass op 11 januari zijn twee saxofoon-ensembles met leerlingen van Pieter Chattellon, docent bij Muziekschool Oostelijk West-Friesland en Muziekschool Gerard Boedijn in Hoorn. Verder zal Jelle de Vet als solist deelnemen.

Wie belangstelling heeft om te komen luisteren naar deze masterclass is van harte welkom!

Datum: 11 januari 2020
Aanvang: 14.00 uur
Locatie: de Olifant, Olifantsteiger 5, Enkhuizen
Entree: gratis

Het Ardemus Quartet verzorgt ook een optreden op zaterdag 11 januari 2020, Drommedaris Enkhuizen, Syngentazaal, Aanvang: 20:15.

Losse kaarten voor het optreden: € 20,50

Reserveren? reservering@muziekkringenkhuizen.nl

 • Stacks Image p25_n6

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image p25_n7

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image p25_n8

  Caption Text

  Link