Koffie met Muziek: Blaasinstrumenten

Datum: Dinsdag 4 december, 10:30-12:00
Locatie: Bibliotheek Hoogkarspel
Toegang: €5, graag vooraf aanmelden via klantenservice@westfriesebibliotheken.nl of bel 0228 743 943

In samenwerking met Bibliotheek Hoogkarspel presenteren we Koffie met Muziek: Steffen Snip komt vertellen over de herkomst, ontwikkeling en bijzonderheden van de klarinet en de saxofoon. Hij speelt tussendoor op de blaasinstrumenten om zijn verhaal luister bij te zetten.
Adolphe Sax bedacht omstreeks 1840 een blaasinstrument waarop je net zo zacht en mooi kon spelen als op een strijkinstrument (bijvoorbeeld viool of cello), maar waarop je ook zo hard kon spelen als op een koperblaasinstrument. Tegenwoordig hoor je de saxofoon in heel veel soorten muziek: popmuziek, jazz, blues en klassieke muziek. Weinig mensen weten dat er ook heel veel stukken zijn geschreven voor saxofoonkwartet en voor saxofoon en piano samen. Steffen Snip neemt je met deze en vele andere wetenswaardigheden en voorbeelden mee in de wereld van de saxofoon en de klarinet.

Steffen Snip is directeur van de Muziekschool Stede Broec en is docent Klarinet, Saxofoon en IVO (Instrumentaal Voorbereidend Onderwijs: met de blokfluit als basis ontdek je muzieknoten, ritmes en creatief luisteren, maar er is ook ruimte om meer instrumenten uit te proberen en zo je voorkeur te bepalen).

Met het succes van Koffie met Kunst kreeg de bibliotheek ook vraag naar Koffie met Muziek. Net als met kunst, beleef je muziek anders als je meer weet over een muzikant, instrument of stroming.

 • Stacks Image p25_n6

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image p25_n7

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image p25_n8

  Caption Text

  Link