• Stacks Image p3463_n6

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image p3463_n7

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image p3463_n8

  Caption Text

  Link
Effectief stemgebruik voor de klas
Misschien herkenbaar, na een lange dag voor een drukke groep te hebben gestaan ben je moe, zelfs je stem is moe. Soms is je stem zo moe dat je een hees geluid voortbrengt. Dat betekent dat de stem overbelast is.  

Niet alleen acteurs, zangers en presentatoren zijn beroepsmatig afhankelijk van hun stem, ook leerkrachten hebben hun stem dagelijks nodig in hun werk. De basisschoolleerkracht vraagt veel van de stem; uitleggen, verhalen vertellen, orde houden, een liedje zingen met de klas, je bent al snel een hele dag aan het woord (Een professionele stemgebruiker dus, de leerkracht). Je loopt een hoger risico op stemproblemen die ook niet altijd tijdig onderkend worden. Deze kunnen variëren van vermoeidheid tot ernstige heesheid of zelfs stemverlies. Om meer uit je stem te halen heeft Pien Straesser een training ontwikkeld waarin je leert zo efficiënt mogelijk met je stem om te gaan. Het gaat over ademhaling en plaatsing van je stem, bewustwording van hetgeen je doet en wat je kunt veranderen. Er zijn een aantal gerichte oefeningen waarmee gewerkt wordt, ter verbetering van ontspanning, ademhaling en resonans. Je kunt zo leren variëren in toonhoogte, volume, dynamiek en intonatie.

Pien Straesser studeerde zang klassiek aan de HKU en heeft zich ontwikkeld tot een allround stemtrainer. Ze geeft zowel zanglessen als stemtraining en heeft veel docenten gecoacht in haar praktijk. Leerkrachten zijn professionele sprekers die veel van hun stem vragen en gebaat kunnen zijn bij stem onderhoud. De training bestaat uit 3 bijeenkomsten van 1,5 uur. In overleg kan dit aangepast worden (klein gezelschap bijv.).

Voor meer informatie en boekingen kunt u bellen naar de administratie van de muziekschool:
Telefoon: 0228 - 515 694

Email: info@muziekschoolstedebroec.nl