• Stacks Image p1650_n6

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image p1650_n7

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image p1650_n8

  Caption Text

  Link

Instrumentaal Voorbereidend Onderwijs [IVO]

d.m.v. het bespelen van de blokfluit
vanaf 7 jaar [ groep 4 ]

Vraagt u zich af of uw kind interesse heeft voor de muziek?

Weet u nog niet wat voor muziekinstrument uw kind kan gaan spelen in de toekomst?
Dan is dit de ideale cursus voor uw kindZet de eerste stappen in het maken van muziek
Met deze cursus leer je blokfluit spelen, noten lezen, ritmes lezen en spelen. Je leert van alles over melodie, en voelt de maat en ritme door zelf te zingen, te spelen, en te bewegen op muziek.

Kennismaken met allerlei muziekin­strumenten
Introducties van allerlei instrumenten vinden het hele jaar plaats: regelmatig komen er leerlingen van de Muziekschool om hun instrument te laten horen en er iets over te vertellen zodat de leerling een goed beeld krijgt van de verschillende instrumenten en dat maakt de keuze voor een instrument een stuk makkelijker. Ook kan je tijdens de open dag alle instrumenten nog eens uitproberen om te ontdekken welk instrument je het leukste vindt om te gaan bespelen.

Samen muziekmaken op het podium!
Na ongeveer 8 lessen laten de leerlingen al horen en zien wat ze geleerd hebben en geven ze een spetterend optreden in de grote zaal van de muziekschool.
Tevens zijn er 2 voorspeelavonden in het jaar gezamenlijk met alle 1e jaars instrumentale leerlingen. Zo speel je al in een groot orkest! Ook is er een presentatie tijdens de open dag van de muziekschool.

Samen muziekles is samen plezier maken!
Gezellig met elkaar muziek maken in een groep en leren met elkaar. Je leert ook samenwerken door creatief luisteren en spelen naar elkaar in de groep.

Muziek maakt slim
Muziek maken is niet alleen heel erg leuk om te doen, maar ook nog heel goed voor bijvoorbeeld de taalontwikkeling, de motoriek, het associatief denken, en de creativiteit.

Lesmateriaal en instrument bij het cursusgeld inbegrepen!
De leerling krijgt een blokfluit en een boek van de muziekschool die ze mogen houden.De lessen worden gegeven in lokaal 7 [1e verdieping] op:
dinsdag 15.45 uur tot 16.15 uur

Presentatie tijdens het openhuis

Stacks Image 1605
Instrument uitproberen in de les

Stacks Image 1607
Instrumentpresentatie in de les

Stacks Image 1612
Dolle pret bij het uitproberen van de trombone

Stacks Image 1614