• Stacks Image p857_n3

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image pp857_n2_n6

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image pp857_n2_n7

  Caption Text

  Link
Stacks Image 847
Elektrische of digitale piano

Een elektrische of digitale piano heeft evenals een akoestische piano een klavier met 88 toetsen (kleinere modellen met 76 toetsen ook mogelijk). Ook heeft een digitale piano 1 tot 3 pedalen, net als bij de akoestische piano. De digitale piano bootst het piano geluid van een akoestische piano na door middel van een elektrisch circuit.

Een elektrische piano heeft wel snaren (bijvoorbeeld bij een Rhodes) maar deze zijn een stuk korter dan bij een akoestische.


Hoewel de klank van een digitale piano nooit helemaal gelijk zal zijn als een akoestische piano (deze heeft bijvoorbeeld een zwevende stemming en resonanties tussen verschillende snaren), toch kan je hierop prima 'piano spelen' door de aanslaggevoelige en gewogen toetsen.

De digitale piano is vaak kleiner en lichter. Ook hoeft deze niet gestemd te worden (maar heeft wel stroom nodig). Ook kan er worden gestudeerd met koptelefoon en is zo een goede oplossing bij locaties waarbij een akoestische piano geluidsoverlast zou geven (bv. buren).

De studiewijze en repertoire is gelijk aan die van de akoestische piano: lees
hier verder over de piano lessen. Ook met een elektrische of digitale piano ben je van harte welkom bij onze pianodocenten.
Stacks Image 856