• Stacks Image p673_n3

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image pp673_n2_n6

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image pp673_n2_n7

  Caption Text

  Link
Stacks Image 662
Accordeon
De accordeon is een zeer veelzijdig instrument. Het is het enige akoestische instrument met zoveel verschillende klankkleur mogelijkheden. Je kunt op een accordeon dan ook zeer veel verschillende muziekstijlen spelen. Van volksmuziek tot klassieke muziek, van popmuziek tot jazzmuziek, van meedeiners tot moderne muziek. Alles is mogelijk.

De accordeon is een blaasinstrument met toetsen. Aan de rechterkant zitten de toetsen of knoppen waarmee je de melodie speelt. Aan de linkerkant zitten de bassen, waarmee je de melodie kunt begeleiden. De bassen, die je niet kunt zien als je speelt, zijn op een hele logische wijze gerangschikt en dus niet heel moeilijk om te leren. Aan de binnenkant van het accordeon zitten een soort houten mondharmonica’s. Als je een toets indrukt en je trekt of duwt aan de (blaas)balg, dan gaat er op die mondharmonica een ‘tong’ trillen, waardoor er geluid ontstaat.
De accordeon is ook heel geschikt om samen te spelen, zowel met andere accordeons als met andere instrumenten.
Kom ook de veelzijdigheid van dit prachtige instrument ontdekken! Leeftijd: vanaf 5 jaar

Aanschafprijs:

48 bas accordeon nieuw vanaf € 400

72 bas accordeon nieuw vanaf € 700

Tweedehands: in overleg met de docent


Als je een accordeon wilt kopen, dan wil de docent daarin graag adviseren en meedenken. Zij heeft zelf een goede relatie met Muziekhuis Gert Nijkamp in Apeldoorn. Dat is een accordeon speciaalzaak. Ook Berend Kok in De Wilp is een goed adres om voor een instrument te gaan kijken. Een accordeon huren kan via de docent voor 10 euro per maand.