Klarinet

Een klarinet heeft net als de blokfluit gaten maar met heel veel kleppen. De klarinet behoort tot de groep houtenblaasinstrumenten net zoals de saxofoon, dwarsfluit, hobo, fagot.
De klarinet is ook een enkelriet instrument: het geluid ontstaat door trilling van het riet dat op het mondstuk zit.Je kunt op de klarinet allerlei soorten muziek spelen: klassiek, jazz, dixieland, klezmer, moderne muziek en popmuziek.

Klarinet-900x450-v2
Wil je graag klarinet spelen in een orkest, dan kun je terecht bij één van de harmonieorkesten in de buurt. Ben je lid van een muziekvereniging in de gemeente dan kan je een muziekinstrument lenen van de muziekvereniging en je krijgt korting op het lesgeld.


Je kunt al een complete klarinet kopen voor ongeveer € 500,-, maar die is gemaakt van kunststof en klinkt dus lang niet zo mooi als een houten klarinet. De goedkoopste houten klarinet kost ongeveer € 900,- en dit kan oplopen tot wel € 4000,-!!
Een andere mogelijkheid is om bij een muziekwinkel het instrument te huren.

Wil je een
proefles, bel voor een afspraak 0228 515694, iedereen is van harte welkom.


Meestal worden de lessen in kleine groepjes gegeven, het voordeel hiervan is dat ze elkaar motiveren, leren van elkaar en je hebt langer les.

Docent op onze muziekschool is Steffen Snip, hij is tevens de directeur, saxofoon en blokfluit docent.


verdere info op
wikipedia